Integrarea socială, școlară și ulterior profesională este un drept constituțional pentru copiii cu handicap. Pentru îndeplinirea acestui drept, copiii au nevoie de servicii de terapie și recuperare adaptate dizabilității, furnizate înaintea școlarizării în vederea pregătirii ei. Asistenţa de specialitate pentru copiii cu handicap aflați în familie este limitată la recuperarea și stimularea oferite de către Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Sibiu. Copilul cu handicap grav are nevoie de intervenție permanentă, iar familia trebuie să dobândească cunoștințele și abilitățile necesare unui mod de viață benefic abilitării și recuperării propriului copil. Cu cât aceasta se petrece mai devreme în viața copilului cu handicap grav, cu atât este mai favorizată integrarea lui socio-scolară.
Pentru educatie, sustinerea și acompanierea în vederea integrării sociale și școlare, parinții copiilor cu nevoi speciale de vârstă mică neinstitutionalizați, nu au nici o instituție de stat căreia să se poată adresa. Această lipsă este compensată printr-o unitate de asistență socială pentru copilul cu handicap numit Centrul CRESC, cu o capacitate de 20 de copii cu handicap neuro-psiho-motor, psihic și Sindromul Down în care se oferă servicii de recuperare, abilitare, stimulare, educare, consiliere și suport atât pentru copii cât şi pentru familiile acestora.
Centrul CRESC intervine precoce, la grupa de vârstă foarte mică, grupa de vârstă de preșcolari și școlari mici, cu obiectivul principal de integrare socială și școlară a acestora.
Serviciile acordate sunt următoarele: servicii de îngrijire de asistență socială; servicii de suport pentru activitățile instrumentale ale vieții de zi cu zi; servicii de baza pentru activitatile zilnice; servicii de îngrijire social-medicală de natura medicală; sprijin de urgeță în vederea reducerii efectelor situațiilor de criză; servicii de terapie de recuperare și reabilitare; kinetoterapie; psihoterapie; ergoterapie sau terapie ocupațională; logopedie; alte servicii de recuperare și reabilitare; găzduire pe timp de zi; suport și acompaniament; educație socială; promovarea relatiilor sociale (socializare) – activități pentru timpul liber; promovarea relații sociale; activități socio- culturale; alte servicii de suport pentru diferite situații de dificultate; consiliere psihologică; reintegrare în comunitate cu: asistent social, psihopedagog de recuperare, logoped, psiholog, kinetoterapeut, personal voluntar, personal administrativ.